De eerste Slingetrail: 3e plaats op de 18km

Vandaag was de eerste editie van de Slingetrail. Deze trail die door de prachtige omgeving van Winterswijk loopt stond al een tijd met potlood op de kalender, maar paste eigenlijk niet zo goed in mijn trainingsschema. Omdat het herstel na de Halve van Doetinchem heel snel was verlopen besloot ik gistermiddag, na overleg met Veronique, dat ik mee zou doen aan de 18km.

Wedstrijdverslag
Om 11:30 klonk het startschot op het terrein van Het Winkel. Ik liep mee met de kopgroep en na ongeveer 200m liep ik ineens voorop. Het parcours liep direct over een smal paadje met de nodige boomwortels. Oppassen dus… Hier ging het iets harder dan ik eigenlijk wilde en zodra het kon liet ik het tempo iets vieren. Zo kwam ik op de 2e plek te lopen en dat vond ik prima.

Na een kilometer of 5 mistte de nummer 1 en ik een afslag en liepen we samen zo’n 500m verkeerd. Dit kostte ons onze mooie voorsprong en de nodige plekken in het deelnemersveld. Dit was mentaal een behoorlijke tegenslag. Nadat ik mijzelf een denkbeeldige schop onder de kont had gegeven, begon het grote inhalen. Ik had geen idee hoeveel man er voor mij liepen en vroeg me oprecht af of ik de fout nog goed kon maken.

Rond kilometer 12 arriveerden we bij de oude vuilnisbelt van Winterswijk. Daar trof ik de nummer 4. Dat was de meevaller die ik zocht, want door het hoge tempo begonnen de benen best zwaar te voelen. Hij moedigde me aan om gas te geven en op jacht te gaan naar de nummer 2.

De lopers van de 35km waren inmiddels ingevoegd. Zij waren 1,5 uur eerder gestart en hadden een extra lus door Duitsland gemaakt. Zo af en toe haalde ik een loper in en dit motiveerde om het tempo te handhaven. De nummers 1&2 van de 18 waren nog steeds niet in beeld en ik keek steeds vaker op mijn horloge om te zien hoe ver het nog zou zijn.

Vlak voor de camping stond ons ineens een leuke verrassing te wachten: een passage door de Boven Slinge. Na nog een paar honderd meter slingeren was daar de camping eindelijk. Nog een klein stukje sprinten finishte ik als 3e. Die eerste podiumplaats voelt als een echt kadootje, zeker gezien de bonusmeters die mijn oplettendheid mij opleverde.

De organisatie
Terugkijkend op de trail kan ik niet anders zeggen dan dat de organisatie een prima eerste editie heeft neergezet. Er is een zeer afwisselend parcours uitgezet, met regelmatig mooie singletracks maar ook weidse gezichten langs de landwegen. Sommige stukken route deden mij denken aan het parcours van de Halve van Doetinchem. Hoewel het aantal hoogtemeters beperkt is, vormen onder andere de oude vuilnisbelt en de modderige paadjes toch een leuke uitdaging. De doorkruising van de Boven Linge was een leuke verrassing. Tenminste, ik had er niet op had gerekend een tweede paar schoenen mee te nemen. Echte die-hard trailers zullen het parcours niet uitdagend genoeg vinden. Je zou de trail een kruising tussen een landloop en trail kunnen noemen. Dit maakt het parcours toegankelijk en ideaal om kennis te maken met trailrunning. Zelf zie ik deze wedstrijd als een mooie gelegenheid om eens in een andere omgeving een pittige training te doen.

De locatie bij Het Winkel is echt super. Er is ruim voldoende ruimte voor de atleten, de catering is prima verzorgd en de prijzen alleszins redelijk. Er was ruim voldoende kleedruimte en zelfs (gratis) douchegelegenheid. Kortom, de Slingetrail is wat mij betreft een leuke aanvulling op de trailkalender.

Mijn trainingslog

Laat een reactie achter